in

10 потсетници дека убавината на човекот доаѓа од душата!

Ако ве прашаат: „Што значи „убав човек“?“, што ќе одговорите? Најверојатно повеќето ќе раскажуваме за убавите очи, косата, физичкиот изглед… Но, вистинската убавина на човекот е нешто многу пошироко и подлабоко од надворешниот сјај.

Сакаме да ве потсетиме колку е важно да имате добра душа кога целиот свет лудува по надворешниот изглед.

Секогаш можете да станете прекрасен човек и пријател за оние кои ќе го освојат вашето големо срце.

Најдобриот подарок во животот не е убавината, туку луѓето на кои им велиме: „Благодарам што сте тука за мене!“

Помагај им на другите дури и кога знаеш дека не можат да ти возвратат.

Ако имате повеќе пари отколку што ви се потребни, направете ја масата поширока, а не оградата повисока.

Богатството во умот може да се сподели без нешто да се изгуби. Тогаш дури може и да се дуплира.

Твојата убавина е она што го правиш со љубов и што прави и другите да се чувствуваат убаво.

Колку почесто не гледате во огледало, толку почесто гледате во својата и во душите на другите.

Вистинската убавина на човекот не е подарок даден во детството. Таа е награда за постојаното работење на себеси.

Секогаш помагајте им на другите. Можеби вие сте единствениот кој го прави тоа.

10 reminders that human beauty is not just about looks

На крајот на денот, нема да се сеќаваме на убавото тело и лице. Ќе се сеќаваме на убавите срца и души.

10 reminders that human beauty is not just about looks
Прочитајте и...  20 деца кои ја наследиле својата убавина од различни краеви на светот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote