in

11 фотографии пред и по бакнеж од фотографот

Кога размислувате за странци кои ве бакнуваат, може да имате негативни конотации. Од сексуално вознемирување до баратели на внимание, странци кои се бакнуваат никогаш не биле добра работа. Но, овој фотограф ја оствари својата цел да направи портрети на странци и притоа да ги бакне на усните. Јохана Сиринг присуствуваше на Роскилде фестивалот во Данска и направи портрети на случајни луѓе. Потоа, таа им го објаснува нејзиниот проект и бара нивна дозвола пред да ги бакне.

По еден бакнеж, овие луѓе изгледаат помалку напнати, имаат тенденција да даваат пошироки насмевки додека допаминот се ослободува во мозокот. Се надеваме дека ќе уживате во колекцијата “Бакнеж на чудата” и ќе научите нешто за односите на овие портрети!

Прочитајте и...  „Дарежливо дрво“ - Американка ги подарува рачно изработените заштитни маски на луѓе коишто имаат потреба од нив

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote