Галерија

14 војници фотографирани пред, за време и по војната

Што може војната да и направи на една личност?

Не се потребни многу фотографии за да ни покажат како може војната да влијае врз менталното, физичкото и емоционалното здравје, но тоа не ги прави следните фотографии помалку вознемирувачки.

Талентирата фотографка Лалаж Сноу фотографирала и интервјуирала 14 членови на првиот баталјон на кралската гарда на Шкотска. Првите фотографии биле направени пред војниците да бидат испратени во Авганистан, вторите биле направени по 3 месечна служба, а последните само еден ден по враќањето дома.

Серијата на фотографии е наречена „Ние не сме мртви“ и нејзината цел била да ја открие траумата што војната ја предизвикува кај една личност.

Погледнете повеќе на следната страна.

Прочитајте и...  Фотограф ги отстранува електронските уреди за да го прикаже нашиот нов осамен свет

Страници: 1 2

Најпопуларно


To Top