Македонија

15 фламинга пристигнаа во ЗОО Скопје

15 фламинга пристигнаа во Зоолошката градина во Скопје.

Фото: Илустрација

-Фламингата се млади, на возраст кога ја немаат достигнато розовата боја, специфична за карипски фламинга. Преку исхрана со специјален вид на црвени ракчиња, во наредните години тие полека го добиваат целосно розовиот пигмент, а додека се млади нивната боја е повеќе сиво – розова – информира Тина Мицковска, портпарол на ЗОО Скопје.

Прочитајте и...  Денеска е Света Марија Магдалена - на сите жени ќе им се исполни само една желба, еве што треба да направат

Најпопуларно

To Top