in

10 животни за кои најверојатно никогаш не сте слушнале

Мајката природа е секогаш полна со изненадувања. Тешко е да поверуваме колку многу неверојатни и различни суштества живеат на нашата планета! Ова се само неколку од тие ретки животни за кои малкумина од нас имаат слушнато.

Розево армадило

“Мајмунот без нос”

Фоса

Дамбо октопод

Геренук

Маркхор

Влакнест рак

Зебра Дујкер

Аксолотл

Малајска или сончева мечка

Прочитајте и...  Пет љубовни обичаи од Европа за кои веројатно не сте слушнале

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote