in

16 „тогаш и сега” фотографии на НАСА

Нашата планета драстично е променета. Споредбата на овие фотографии на НАСА прикажува како човекот го променува изгледот на Земјата низ годините.

Временската разлика помеѓу овие фотографии се движи од пет до 100 години. Погледнете ги, ќе бидете изненадени од големите промени.

Глечер Педерсен, Алјаска
Лето 1917 – Лето 2005

Аралско Езеро ( „море на острови“ ), Централна Азија
Август 2000 – Август 2014

Езеро Оровил, Калифорнија
Јули 2010 – Август 2016

Глечер Карол, Алјаска
Август 1906 – Септември 2003

Езеро Пауел, Аризона и Јута
Март 1999 – Мај 2014

Мечкин Глечер, Алјаска
Јули 1909 – Август 2005

Шумите во Рондонија, Бразил
Јуни 1975 – Август 2009

Глечер Мекарти, Алјаска
Јули 1909 – Август 2004

Уште 8 фотографии на следната страна.

Прочитајте и...  Русија планира да вади руда на Месечината

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote