in

17 животни со кои природата сакала да не воодушеви и отишла предалеку

Природата никогаш нема да престане да нè воодушевува со својата разновидност и присуството на живи суштества во најнеобични бои.

Ние од тимот на Публицист обожаваме животни. Оваа објава е за пердувести и бушави животни кои изгледаат многу необично, а во исто време не го губат својот шарм.

Јербоа со долги уши. Живее во пустините на Кина и Монголија.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Лилјак со црвена уста кој живее најчесто на длабочина од 100м.

https://www.instagram.com/p/B6BSwekljMs/?utm_source=ig_embed

Саига – најстариот претставник на мамутовата фауна.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Панда-мравка – живее во Јужна Америка.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Касоварите живеат во дождовните шуми на Нова Гвинеја и Северо-источна Австралија.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Стаклената жаба ќе биде запаметена долго време заради нејзиното транспарентно тело. Живее во Јужна Америка.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Итрите желки водат комплетен живот во вода, одат на брегот само за положување јајца.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Окапи надворешно личи на нешто помеѓу коњ, жирафа и зебра.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Roxellan rhinopithecus – вид на кинески мајмуни кои имаат необичен изглед: напрчен нос, портокалово-златно крзно и сина муцка.

17 animaux rares dont vous ne pouvez pas croire l'existence – DE ...

Африканска голема дропла.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Ракчињата од мантија се хранат со мекотели, лесно кршејќи ги нивните школки со предните нозе.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Осите-копачи ја користат нечистотијата што ја собираат за да изградат гнездо на некое влажно место.

https://www.instagram.com/p/B7TXljsoFhr/?utm_source=ig_embed

Вид гушав тетреб.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Носест мајмун распространет на островот Борнео.

17 animals with which nature wanted to overwhelm everyone and went too far

Uroplatus phantasticus – Геко со големи очи со вертикални зеници кои им помагаат во ловењето инсекти навечер.

https://www.instagram.com/p/Bzvf5BQB2CE/?utm_source=ig_embed

Мадагаскарски Ај-ај – води ноќен животен стил во дождовните шуми на Мадагаскар.

17 животных, которыми природа хотела всех ошеломить и немного переборщила

Персиска мачка со хипертрихоза.

https://www.instagram.com/p/B5NlJfGFfcG/?utm_source=ig_embed
Прочитајте и...  „Совршена несовршеност“: 13 портрети на животни со хендикеп и нивните приказни

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote