in

20 од најмоќните фотографии на сите времиња

Една фотографија вреди 1000 зборови, но не сите фотографии се исти. Фотографиите кои ги објавуваме на овој сајт можат да бидат убави, смешни, слатки, но овие фотографии се моќни. Тие се незаборавни поради тоа што го кажуваат.

Треба да ве предупредиме дека можеби овие фотографии ќе ве вознемират, а некои можеби ќе ви го исполнат срцето. Овие фотографии прикажуваат некои од најдобрите и некои од најлошите моменти од човековото искуство и светските случувања.

Некои од овие фотографии можеби ќе ви значат повеќе од други. Но, се надеваме дека ќе не потсетат дека светот секогаш може да се послужи со повеќе лубов, толеранција и разбирање.

Прегладнето момче и мисионер


Внатре во гасна комора во Аушвиц

Кардиолог по 23 часовна успешна трансплантација на срце. Неговата асистентка спие во ќошот.

Диего Фразао Торквато, 12 годишен бразилец кој свири на виолина на погребот на неговиот учител. Наставникот му помогнал да ги избегне сиромаштијата и насилството преку музиката.

Младо момче кое само што дознало дека неговиот брат е убиен.

Христијани ги штитат муслиманите за време на молитва во средината на 2011 година во Каиро, Египет

Пожарникар и дава вода на коала за време на катастрофалните црвени саботи во Викторија, Австралија во 2009 година

Тери Гурола е повторно со нејзината ќерка по 7 години служење војска во Ирак

Знајер кучето кое спаси илјадници животи за време на сериските експлозии во Мумбаи во март 1993 година, откривајќи повеќе од 3.329 килограми експлозивни RDX, 600 детонатори, 249 рачни гранати и 6406 круга на жива муниција. Беше погребан со полни почести во 2000 година

Човек паѓа од Светскиот трговски центар на 11 септември.
“Човекот што паѓа”.

Погледнете уште 10 моќни фотографии на следната страна.

Прочитајте и...  10 Илустрации ги покажуваат двојните стандарди во животот

Што мислите?

1 Поен
Upvote Downvote