in

20 села што изгледаат како од бајките

Дали некогаш сте имале од оние денови кога сакате да избегате од вашиот живот и да живеете во бајка? Па, ќе бидете пријатно изненадени кога ќе ви кажеме дека тоа е возможно.

Погледнете ја оваа листа подолу и видете на што мислиме. Овие села можеби изгледаат како да се од бајка, но ви ветуваме дека секое од нив е реално.

Мало село во Франција
Билбури, ОК
Ротенбург, Германија
Гасадалур
Багноне, Италија
Халштат, Австрија
Манарола, Италија
Гокајама, Јапонија
Хамној, Норвешка
Напуштено рибарско селце во Кина
Renndølsetra, Норвешка
Егуисхајм, Франција
Ширакава, Јапонија
Монемвасија, Грција
Планинско селце во Кина
Оиа, Грција
Блед, Словенија
Фороглио, Швајцарија
Деханг, Хунан, Кина
Грожњан, Хрватска

Прочитајте и...  Супермесечина 2019: Неверојатни фотографии како Супермесечината го осветли небото денес

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote