in

10 смешни илустрации кои покажуваат како светот сериозно се промени кон полошо

И покрај тоа што треба да се фокусираме на позитивни работи во животот, се чини дека е неизбежно да погледнеме кон што се движи светот и да сфатиме дека тоа е погрешно.

Додека нашите плати останаа исти, нашите сметки и сите трошоци се зголемија, децата повеќе не играат надвор, туку поминуваат цели денови пред компјутер. Нашата самодоверба зависи од бројот на лајкови на Фејсбук или Инстаграм, врските повеќе не се базираат на љубовта туку на потребите, а губењето на нашиот телефон е најголемата трагедија што може да ни се случи.

Еве неколку илустрации кои ја прикажуваат реалноста во денешниот свет.

#1 Помали компјутери, поголеми луѓе

#2 Фотографиите од одмор некогаш и сега

#3 Проверувањето на мејл некогаш и денес

#4 Улогите се менуваат побрзо од било кога

#5 Веќе никој не знае колку е ценето напорното работење

#6 Наставник во 1960 година и сега

#7 Како се менува трошењето време

#8 Издржливоста тогаш и сега

#9 Како изгледал животот на оние кои трчаат тогаш и како изгледа сега

#10 Кому му е потребна фамилијата кога имаме телефони?

Прочитајте и...  Чудесна природа: Рибарење од еден друг агол (ФОТО)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote