in

22 неверојатни фотографии кои ги прикажуваат фазите на развој пред да се роди бебето

Шведскиот фотограф Ленарт Нилсон (1922-2017) беше научен ентузијаст чија љубов кон фотографијата го однесе во нешто неверојатно користејќи цистоскоп.

Во 1965 година, списанието Life објави неколку од неговите прекрасни фотографии од процесот на создавање на детето.

Првите фотографии се црно-бели и се направени во 1957 година.

Но, процесот бил повторен во 1965 година и произлегле навистина преубави фотографии што моравме да ги споделиме со вас.

Почетната фаза на зачнувањето

Спермата се движи кон јајцето преку фалопиевата цевка

Спојување на спермата со јајцето

Влез на сперматозоид во јајце клетката

Блиска слика на сперматозоид

Бебе во утробата

Имплантација

22 ден

Отчукување на срцето, 18 ден

28 ден

Почнува да се оформува лицето

Погледнете уште 11 фотографии на следната страна.

Прочитајте и...  Првата традиционална викиншка свадба по 1000 години

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote