in

24 скулптури кои се противат на гравитацијата и ќе си поиграат со нашиот мозок

Уметноста треба да не предизвика нас, нашите верувања, предрасуди дури и нашите идеи за она што е можно, а што не е.

Скулптурите се совршени за ова со тоа што му дозволуваат на уметникот да си поигра со окото на гледачот. Оваа колекција на скулптури го прави токму тоа. Повикувајќи се на законите на гравитацијата и физиката, прават да се прашуваме како успеале да го направат тоа.

Одете надолу за да ги видите и бидете подготвени да бидете измамени од овие прекрасни парчиња скулптури.

Прочитајте и...  ВОЛШЕБНО: Фестивал на песочни скулптури во Остенде

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote