in

25 прекрасни фотографии од диви животни и нивните бебиња

Животните можат да докажат дека родителите ги сакаат своите деца повеќе од сè. Следните слики се навистина слатки, бидејќи тие покажуваат дека значењето на семејната заедница постои и во светот на животните.

Според екологистите, родителството на животните е одвоено во две категории, R и К. Категоријата R животни имаат тенденција да имаат многу потомци сите во исто време, кои побрзо достигнуваат зрелост. Додека K категорија животни имаат тенденција да имаат помалку потомци кај кои трае подолго перодотдодека да стигнат до зрелоста. На нивните млади им е потребна поголема љубов и грижа. (ние сме, исто така, категорија K животни).

Ако ги сакате дивите животни, тогаш не треба да заборавите дека многу од нив се во опасност. Треба да го разбереме тој проблем, со цел да се обидеме да го решиме.

Повеќе на следната страна.

Прочитајте и...  За сите љубители на мачки – уметник креира минималистички цртежи од малите миленичиња

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote