in

29 филмови кои секој треба да ги изгледа барем еднаш во животот

Има филмови кои не сакате никогаш повеќе да ги гледате, некои кои ги гледате кога не се чувствувате најдобро и филмови кои имаат толку добар крај што не можете да престанете да зборувате за нив.Но, има и такви филмови кои поголемиот дел од луѓето сметаат дека секој мора да ги изгледа барем еднаш во животот!

1.The Princess Bride

2. Forrest Gump

3. Airplane

4. The Shawshank Redemption

5. Schindler’s List

6. Spirited Away

7. 12 Angry Men

8. The Green Mile

9. American History X

10. Amélie

11. City of God

12. Grave of the Fireflies

13. Monty Python and the Holy Grail

14. Up

15. Requiem for a Dream

16. Life Is Beautiful

17. Saving Private Ryan

18. The Silence of the Lambs

19. Back to the Future

20. Ferris Bueller’s Day Off

21. Dead Poets Society

22. Pulp Fiction

23. Boyz n the Hood

24. The Breakfast Club

25. The Blues Brothers

26. Goodfellas

27. It’s a Wonderful Life

28. Good Will Hunting

29. The Truman Show

Прочитајте и...  Втората сезона од „Фамилија Марковски“ на Сараевскиот филмски фестивал

Што мислите?

1 Поен
Upvote Downvote