in

32 работи што се поголеми од тоа што изгледаат

Светот има уникатен начин да не изненади сите нас секој ден со по нешто. Не можете да го игнорирате фактот дека учите нешто ново со секој момент, а тоа значи дека константно се развиваме, иако понекогаш на суптилни начини.

Со сите информации што светот може да ни ги понуди, има некои што не тераат да помислиме „како е ова можно?!“ Понекогаш не можете да очекувате колку се големи нештата. Сте виделе крокодил? Или целосно надуени бели дробови на коњ? Подолу имаме составено листа од неколку работи што се поголеми од тоа што сте мислеле!

1. Целосно нараснат вомбат

2. Морска желка

3. Џиновски Афрички копнен полжав

4. Толку многу Земји може да собере во сонцето

5. Дали го знаевте ова?

„Луѓето немаат силно интуитивно чувство колку поголем е 1 билион од 1 милион. 1 милион секунди е околу 11 дена. 1 билион секунди е околу 31.5 години“

6. Срце на син кит

7. Модерен брод за крстарење споредено со Титаник

8. Канџа на орел во споредба со човечка рака

9. Најголемото животно што може да лета е Quetzalcoatlus Northropi и е 1.8 метри!

Прочитајте и...  15 производи за убавина кои тотално се промениле со тек на времето

10. Вака изгледаат целосно надуени бели дробови на коњ

Повеќе слики на следната страна

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote