in

3D пешачкиот премин во Исланд го успорува сообраќајот (ВИДЕО)

Употребата на илузија во уметноста не е ништо ново, мал град во Исланд користи илузија за подобрување на јавната безбедност и проблемите во сообраќајот. Овој 3D пешачки премин беше насликан минатиот месец со цел да го успори сообраќајот на оваа улица.

Моментално проектот е експериментален, за да се провери каков ефект ќе се постигне со креативниот пешачки премин па потоа ќе се одлучува дали ќе постават повеќе вакви илузии, ѝ на други улици во градчето.

Прочитајте и...  ВИДЕО: Скулптура која се шири додека одите низ неа

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote