in

4,5 милиони цвеќиња го претвораат овој јапонски парк во вистинска бајка (ФОТО)

Јапонија е позната по цветањето на црешата, позната како Ѕakura, но тоа не е единственото нешто кое оваа земја може да го понуди. Погледот на паркот во Ибараки исто така привлекува многу внимание, затоа што наликува на градина полна со самовили. Има околу 4,5 милиони цветови кои го создаваат најубавиот поглед и го прават најдобрата локација за фотографирање.

Ние од Публицист сметаме дека ова е нешто што секој треба да го види, па одвоивме неколку фотографии од ова сино море што се појави во Јапонија, а подготвивме и бонус дел за вас.

4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)

Синото цветно ќебе го опфаќа приморскиот парк Хитачи во Ибараки. Овие цвеќиња со прекар „бебешко сини очи“ цветаат кон крајот на април, а потоа постепено ја губат својата боја.

4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
https://www.instagram.com/p/CA22OoRHMuj/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B_KLX7-g-y8/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B_1zKGnHDPh/

Цветовите можат да се најдат низ цела Јапонија, но оние во приморскиот парк Хитачи се најпопуларни. Секоја година, над 4 милиони ситни мали цвеќиња го покриваат паркот и создаваат магичен поглед кој привлекува многу луѓе. Една од најдобрите гледни точки за гледање на цвеќето е место наречено Михараши Хил.

Прочитајте и...  Морничави, реалистични рекреации на ликови од „Симпсонови“ од кои ќе ве полазаат морници
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
https://www.instagram.com/p/CAzySrLJXdx/?utm_source=ig_embed

Бидејќи има многу цвеќиња и ова е огромен парк, речиси е невозможно да се направи совршена слика што ги опфаќа сите.

БОНУС: Јапонската сакура

4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)
4.5 Million Flowers Start Blooming All at Once and Turn a Japanese Park Into a Fairytale Garden (20 Pics)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote