in

5 непријатни секс теми за кои треба да разговарате со партнерот

Хемијата помеѓу партнерите е комбинација на емоционална и физичка привлечност, а доколку сакате да имате здрав сексуален живот, навистина е важно да разговарате на тема „секс“.

Во продолжение прочитајте за кои пет теми треба да разговарате отворено со партнерот.

Фантазии и фетиши

Вашиот партнер сака да го врзете, а вие не баш? Или обратно? Разговорот за сексуалните фантазии и фетиши со партнерот ќе ви овозможи да се запознаете со сите важни информации и ќе дознаете дали сте подготвени доколку партнерот сака да експериментира.

Сексуалната историја и тајни

Сексуално преносливите болести, сексуалните проблеми, историја на болеста. Тоа се теми за кои со парнерот треба да разговарате отворено затоа што во ваш интерес е да знаете за такви информации. Тоа се теми кои не треба да ги избегнувате во никој случај.

Желби и потреби

Никој од нас не може да чита мисли, а за да партнерите уживаат во сексуалниот живот мора да знаат што другиот партнер сака и мисли. За да се оствари вашата желба, потребно е да разговарате. Не срамете се, разговарајте за сето она што го сакате и за она што сакате да експериментирате.

Прочитајте и...  Препознајте дали мажите Ви ја глумат љубовта, па дури и во сексот

Колку често треба да имате секс?

Еден од честите проблеми кој се јавува во врската е неусогласениот сексуален нагон, односно еден од партнерите сака почесто да има секс. За овој проблем треба отворено да разговарате. И двете страни ќе бидат задоволни со компромисот на крајот.

Омилени заеднички сексуални искуства

Ако долго време сте заедно, знаете дека не секој секс е еднакво добар. Поради тоа е важно да разговарате за искуствата кои ви останале во паметење. Повремено потсетете се на сексот кој бил прекрасен и повторете го.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote