in

5 особини кои се карактеристични за интелигентните личности

Стандардните тестови за интелигенција ова нема да го покажат, но овие 5 особини ги карактеризираат интелигентните личности.

Проверете дали и вие сте меѓу нив.

Самци сте

Голем дел од луѓето под среќа подразбираат да се има некој покрај себе, семејство, пријатели, партнер… Но, дружењето со луѓето интелигентните личности ги прави потажни. Истражувањата покажуваат дека поинтелигентните личности се понезадоволни од животот доколку имаат многу луѓе околу нив.

Доцна одите на спиење

Тоа баш не ви помага на училиште или на работа, но студиите покажале дека интелигентните луѓе генерално си легнуваат да спијат подоцна, па затоа и подоцна се будат.

Либерални сте

Нешто со што не би се сложила вашата конзервативна баба. Луѓето со полиберални ставови имаат повисок IQ. Образложението за тоа е: Либералните уверенија се противат со нашите еволуциски инстинкти, а поголема интелектуална сила е знак дека полесно ќе ги совладате тие инстинкти.

Помрзливи сте

Ако само лежите на троседот, тоа не значи дека вашиот мозок не работи напорно. Помрзливите луѓе се посклони на размислување.

Прочитајте и...  6 знаци кои укажуваат на висока емоционална интелигенција

Сте биле девици во тинејџерските години

Истражувањата покажуваат дека стереотипите за несреќните „бубалици“ кои немаат среќа со спротивниот пол сепак не се далеку од вистината.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote