in

8 работи кои ги користиме денес, а ќе исчезнат за неколку децении

Иако никој не може со сигурност да каже каква ќе биде иднината, сепак есигурно дека некои работи ќе се променат.

Некои работи кои за неколку децении речиси ќе исчезнат:

Пластика – речиси и нема да се користи, ќе биде заменета со биоразградливи материјали.

Личен простор и приватност – ќе имаме сѐ помалку личен простор, односно ќе постојат бази на податоци, безбедносни камери насекаде, препознавање на лица и тешко дека ќе може да направиме чекор без да се знае за истиот.

Природно забременување – благодарение на технолошкиот прогрес, многумина ќе ги бираат генетски карактеристики за децата, а оплодувањето ќе биде вештачко.

Злато – резервите на злато се трошат и се смета дека за околу 20 години повеќе нема да има резерви на злато.

Продавници – купувањето на производи ќе се спроведува преку онлајн нарачки.

Пошти – многумина и сега ги „заобиколуваат“ и ги користат само кога мора, но во иднината речиси сѐ ќе се испраќа виртуелно.

Хаос во сообраќајот – со напредокот на вештачката интелигенција ќе се прават пресметки како да не се создава хаос, а ќе се избегнат незгодите кои се резултат на човечки грешки.

Антибиотици – неконтролираното земање на антибиотици резултира со отпорност на нив и на некои болести, па се смета дека во иднина ќе има специјални антитела кои ќе се вбризгуваат во нас, а главната цел на научниците ќе биде се навикнеме на соживот со микробите.

Прочитајте и...  Како да заработите 5.000 евра за три месеци?

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote