in

Агенција за модели најмува само модели над 45 години и ја предизвикува модната индустрија- нивните фотографии се воодушевувачки

Живееме во општество во кое жените имаат рок на употреба и после одминатии години не се сметаат за убави.

Затоа жените се навлечени на пластични операции, ботокс и фејс- лифтинг, со цел да ги задржат годините на нивното лице, но една руска агенција одлучува да ги прикаже трагите на времето на лица од жени постари од 45 години во низа воодушевувачки фотографии.

Агенцијата чие име е Олдушка изнајмува модели од 45- 85 години во крајни случаеви. Додека во модната индустрија плус сајз моделите се борат за значително место, годишните бариери се оние кои треба да бидат симнати.

Фотографот задолжен за овој проект е Игор Гавар, а повеќето од фотографиите на моделите се прикажани низ каталози, календари, списанија низ цела Русија. Сите женски модели се околу 60-тите години, додека има и еден машки модел Сергеј кој има 45.

Татјана Неклиудова, 61 година

Татјана Неклиудова, 61 година

Ирина Белишева, 70 години

Валентина Јасен, 62 години

Сергеј Артика, 45 години и Валентина Јасен, 62 години

Татјана Неклиудова, 61 година

Виктор Сосновцев, 73 години

Сергеј Артика, 45 години

Татјана Неклиудова, 61 година

Валентина Јасен, 62 години

Татјана Неклиудова, 61 година

Олга Кондрашева, 72 години

Нина Ивановна, 75 години

Татјана Неклиудова, 61 година

Валентина Јасен, 62 години

Татјана Неклиудова, 61 година

Валентина Јасен, 62 години

Татјана Неклиудова, 61 година

Татјана Неклиудова, 61 година

Ирина Белишева, 70 години

Сергеј Артика, 45 години

Виктор Сосновцев, 73 години

Ирина Белишева, 70 години


Татјана Неклиудова, 61 година

Олга Кондрашева, 71 година

Олга Кондрашева, 72 година

Ирина Белишева, 70 години

Олга Кондрашева, 72 години

Ирина Денисова, 80 години

Иван Петков, 53 години

Сергеј Артика, 45 години

Валентина Јасен, 62 години

Олга Кондрашева, 71 години

Валентина Јасен, 62 години

Валерија, 79 години

Иван Петков, 53 години

Валерија, 79 години

Валентина Јасен, 62 години

Љубмила, 62 години

Олга Кондрашева, 72 години

Олга Кондрашева, 72 години

Олга Кондрашева, 72 години

Ирина Белишева, 70 години

Олга Кондрашева, 72 години

Ирина Белишева, 70 години

Виктор, 73 години

Прочитајте и...  Чудо од дете од Србија изработува неверојатни цртежи

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote