Македонија

Акција: Ова не е место за фрлање пикавци и ѓубре од вашите автомобили

Единицата за брзи артивистички интервенции поттикната од неодговорното однесување на учесниците во сообраќајот, на неколку крстосници во Скопје постави табли со натпис „Ова не е место за фрлање пикавци и ѓубре од вашите автомобили“ со желба да укаже на недостатокот на свесност и совесност за заедничко живеење и функционирање во еден град и потребата за индивидуална и општествена одговорност.

60738715 2731149586927777 1493788886814425088 n

Акција цели кон подигање на свесноста за здрава животна средина и повисока урбана култура со напомена дека одржувањето на хигиената не е инстант кампања туку долгорочен и одговорен колективен процес.

Акцијата е дел од проектот на Единицата за брзи артивистички акции финансиски поддржан од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Прочитајте и...  ПОЧИВАЈТЕ ВО МИР: Една година од сообраќајката кај Ласкарци, смртта на 16 граѓани ја зави Македонија во црно

Најпопуларно


To Top