in

Ако имате 0 крвна група од ова мора да се чувате – ќе ви го сочува животот

Нулта крвна група е првобитен тип на нашите предци кои биле лукави, агресивни предатори. Личностите со оваа крвна група играат важна улога во секое општество, дури и до денешен ден.

Луѓето со крвана група 0 се посебни бидејќи можат да даваат крв на сите останати групи, но можат да примат крв само од својата крвна група.

Но, тоа не е се што ги прави прилично поинакви од останатите. Тие повеќе се склони на некои болести, но имаат и некои моќни карактеристики кои влијаат на популацијата.

Способност за водство, проактивност, голема количина на енергија и способност секогаш да останат фокусирани. Исто така овие луѓе знаат да бидат многу моќни и продуктивни.

Од друга страна, склони се на некои болести како што е чирот, дисфункција на штитните жлезди, ниското ниво на хормонот на штитните жлезди и недостаток на јод. Таа дисфункција може да се предизвика поради несакани последици од прекумерна телесна тежина и задржувања на вода.

Кога сте под стрес можете да се налутите, станувате хиперактивни и имплусивни, недостатокот на желба, нездравите навики и стресот ве прават подложни на штетни метаболички процеси, како што се отпорни на инсулин, забавени активности на жлездите и дебелината.

Прочитајте и...  Колку долго треба да ги миете рацете за да го заштитите организмот од бактерии

Исто така имаат поголемо ниво на желедучна кислелина од другите крвни групи поради што имаат чуствителен желудник, а склони се и на добивање на чир во желудник.

Луѓето со крва група 0 треба да го избегнуваат кофеинот и алкохолот. Кофеинот може да биде многу штетен бидејќи содржи ниво на адреналин кој и онака е висок кај луѓето со крвна група 0.

Раководство, проактивност, енергичност и способност за концентрација се најдобрите карактеристики на луѓето со нулта крвна група.

Таквите личности можат да бидат моќни и продуктивни. Меѓутоа, кога се под стрес можат да станат лути, хиперактивни и импулсивни.

Лошата исхрана, недостатокот на вежбање, нездравите навики или зголеменото ниво на стрес ги прави почуствивтелни на неповолни метаболички ефекти, вклучувајќи и отпорност на инсулин, намалување на активноста на штитните жлезди и дебелина.

Доколку спаѓате во оваа крвна група, вашето генетско наследство Ви нуди можност да бидете силни, да имате долг живот и да бидете оптимист.

Што ја чини нулта крвна група уникатна?

Личностите со нулта крвна група имаат предиспозиција за одредени болести, како чиреви и дисфункција на штитните жлезди. Тие често имаат ниско ниво на хормон на штитните жлезди и недостаток на јод, хемиски елемент чија единствена цел е да го регулира хормонот на штитната жлезда. Ова предизвикува многу несакани ефекти, како дебелина, задржување на течностите и тумор.

Прочитајте и...  Жалфија – најлековитата билка во светот

Исто така, имаат повисоко ниво на желудечна киселина во однос на луѓето од останатите крвни групи, што доведува до иритација на желудникот и појава на стомачни чиреви.

Во Јапонија оваа крвна група веќе се поврзува со тип на личности. Таму дури и на интервју за работа може да Ви биде поставено прашање за крвната група. Луѓето со нулта крвна група најчесто се опишуваат како одговорни, посветени, организирани, фокусирани, совесни и практични.

Се верува дека имаат подобра ориентација и дека се подобри логичари. Исто така се верува дека нивните предци биле ловци кои морале да набљудуваат и прецизно да го проценат опкружувањето за да би можеле да преживеат.

Подложни на стрес

Луѓето со нулта крвна група се подложни на деструктивно однесување кога се премногу уморни, депресивни или кога им е досадно. Тогаш можат да се препуштат на коцкање или пак да се занимаваат со повеќе активности кои го подигнуваат адреналинот, подразбираат ризик и импулсивност.

Прочитајте и...  Природни лекови против пролетните алергии

Избегнувајте го кофеинот и алкохолот. Кофеинот може да биде особено штетен поради подигнувањето на адреналинот и нивото на норадреналинот, кои се веќе високи во организмот кај луѓето со нулта крвна група.

Вежбањето е одлично решение, бидејќи има опуштачко дејство на целото тело. Повеќе од било која друга крвна група, нулта крвна група има потреба да биде физички активна поради одржување на здравјето и емоционалната стабилност. Редовната физичка активност е неопходна три до четири пати во текот на неделата.

За најдобри резултати аеробните вежби треба да се прават триесет и четириесет и пет минути најмалку, четири пати неделно. Размислете и поставете си себеси цели. Така ќе можете да ги контролирате своите импулсивни реакции. Постепено воведете промени во својот начин на живот.

Конзумирајте ги сите оброци, дури и грицки. Џвакајте полека и бидете опуштени.

Избегнувајте големи одлуки или трошење пари кога сте од стрес. Ако имате вишок килограми, морате да вежбате. Вежбите од триесет до четириесет и пет минути и аеробните вежби се препорачуваат три до четири пати неделно.

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote