in

„Атлас на убавината“: Портрети на жени од целиот свет

Убавината е во различноста, а не во модните списанија!

Во текот на 6 години од нејзиниот живот, домот на фотографката Михаела Норок од Романија биле 60-те земји кои ги посетила во потрага по женската убавина.

Со својот фотоапарат направила илјадници фотографии на жени кои ги среќавала низ градовите, селата, планините… Овие фотографии таа ги сместила во проект „Атлас на убавина“.

Благодарение на проектот на Норок, ние од Публицист се потсетивме дека убвината се крие во секој агол на нашата планета, а нашите разлики се токму тоа што не прави уникатни.

Република Македонија

https://www.instagram.com/p/BVPwthllBPJ/

Непал

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Мароко

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Исланд

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Иран

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Гватемала

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Етиопија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Италија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Молдавија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Индонезија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Саудиска Арабија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Перу

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Тибет

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Куба

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Авганистан

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Гватемала

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Франција

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Таџикистан

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Индија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Етиопија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Норвешка

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Кипар

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Бразил

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Киргистан

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Иран

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Шпанија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

САД

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Италија

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Мароко

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Грција

A Photographer Captures Women From Different Nations to Show Us That Beauty Is a Universal Language

Романија

Прочитајте и...  Прекрасни фотографии од мајки кои ги дојат своите малечки

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote