in

Баба Ванѓа тврдеше: Овие 4 работи носат сиромаштија и болести во домот

Повеќето луѓе имаат навика во домот да чуваат бројни стари предмети, но славната баба Ванѓа живееше доволно долго за им открие на луѓето кои 4 работи привлекуваат сиромаштија и болести во домот.

Еве кои се тие:

1. Скршен часовник

Според баба Ванѓа, застанувањето на времето ја попречува иднината. Па според тоа, дури и ако часовникот е луксузен, доколку е скршен не треба да го чувате во домот.

2. Стара и темна облека

Црни, сиви и износени стари алишта ја симболизираат смртта. Тоа означува дека доколку ги оставите овие работи во домот, тие целосно ќе ја исцрпат енергијата од вас и ќе го влошат вашето здравје.

3. Скршено огледало

Скршеното огледало доведува до расправии во домот, болест и најважното, може да ја пренесе негативната енергија и на идните генерации.

4. Работи кои припаѓаат на почината личност

Според баба Ванѓа, овој вид на работи се сметаат за најголеми носители на смртна енергија и според неа, најдобриот начин да се ослободите од истите, е да ги изгорите, наместо да ги подарите.

Прочитајте и...  Се фали со голи фотографии, а девојките му ги бира мајка му- по ова момче полуди Балканот, но без дозвола на идната свекрва ништо! (ФОТО)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote