in

Бебе Бетмен: „За моето убаво девојче рекоа дека е чудовиште“

Вродена меланозна невус. Тоа е вид на дамка што го покрива целото чело и скоро целото лице на седуммесечната  Луна од Флорида.

Американските медиуми ова дете го нарекуваат „Бебе Бетмен“. Нејзината мајка, Керол Фенер (36) и таткото Тиаго Таварес (32) се родени во Бразил, тие ги посетиле  сите болници кои се занимаваат со сличен вид операција во САД.

Related image

Здравственото осигурување не ги покрило трошоците, а последиците од операцијата би биле видливи лузни, рекоа американските лекари. Отидовме во Бостон, Чикаго, Њујорк … Ни беше речено дека операцијата ќе чини околу половина милион долари и ќе ја остави лузни на лицето на Луна. Не сакав нашето девојче на лицето да има лузни како Франкенштајн.

Поради тоа, ниту јас, ниту мојот сопруг воопшто не бевме сигурни дека ја посакувавме операцијата “, рече Керол, која им кажа на американските лекари дека на Луна ќе им требаат околу 80 операции, вклучително и инсталација на специјални „балони“ што ќе ја шират кожата каде ќе се отстрани дамката.

Image result for baby batman luna florida

Целиот процес ќе трае четири години.- „Дамата што седеше до мене во црква му рече на своето дете дека не гледа во правец на Луна и дека е чудовиште. Ја слушнав. Тогаш се скршивме и решивме на операција “, изјави Керол за„ Дејли Меил “.

Прочитајте и...  10 необични приказни за најголемите гении во светот

На крајот, тие решија привремено да ја преместат мајката со бебето во рускиот Краснодар, каде што девојчето минуваше на ласерско лекување од д-р Павел Попов. Тие пристигнаа во Русија пред седум месеци. Целиот процес трае околу една и пол година. Цената на еден третман е околу 25.000 долари, а на Луни ќе треба најмалку осум од нив. Поради ова, нејзината мајка започна кампања за финансирање пари. Досега тие собраа околу 55.000 американски долари.

– Д-р Попов ми рече дека неговиот метод вклучува употреба на нешто како ласер. После две третмани на челото на Луна и околу очите, дамката целосно се повлечени на тие места! Сега сум сигурен дека донесовме добра одлука за заминување во Русија – рече мајката, која ќе живее одвоено од својот татко година и пол, заедно со Луна.

Image result for baby batman luna florida

Извор: glamur.mk

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote