in

Бразилец од користени гуми создава кревети за бездомни животни

Во Бразил,уметник наоѓа начин како да се употребат старите гуми кои се фрлаат во контејнери.

Амарилдо Силва ги претвора старите гуми во домови за животни.
Досега, тој посветил една и пол година во занаетчиството со претворање на старите гуми во домови за животни. Тој открил дека многу улични животни се кријат во овие стари гуми и ги претвораат во привремена локација за да се скријат. Амарилдо сака не само да се кријат, туку навистина да се чувствуваат удобно, па ги сече овие гуми и ги украсува претворајќи ги во мал убав кревет.

Тој исто така ги продава овие гуми на сопствениците на миленичиња кои сакаат еден за својот миленик.
Амарилдо ги прилагодува креветите и ги печати имињата на домашните миленици. Откако ќе ги изработи, тој ги чува во неговата куќа и ова не е негова единствена работа! Тој отсекогаш работите што луѓето ги фрлаат ги претвора во неверојатно занаетчиско дело. Со нетрпение очекуваме да видиме повеќе од неговите дела!

Со создавање на нешто ново, тој не само што придонесе за благосостојбата на животната средина, но, исто така, заработи неколку екстра долари.

Амарилдо сфатил дека старите гуми се користат како прибежиште од кучињата што живеат на улиците и смислил како да направи да се чувствуваат како дома и да им помогне на животните.

Уметникот ги собира старите гуми што ги наоѓа на улиците, ги носи дома и ги става сите работи во неговиот двор. Тој посветил една од неговите соби за складирање на овие гуми.

По одвојувањето на гумите, тој ги сече, мие и бои.
Тој сака да нацрта уникатен дизајн за секоја гума и да го напише името на животното на кое ќе му припаѓа креветот.

Прочитајте и...  Ново истражување: Океаните се дом за стотици илјади вируси

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote