in

Брутално искрени цртежи од полски уметник посветени на модерното време во кое живееме

Што значи да се биде индивидуа? Што е општество? Каде оди светот? Илустрациите на Павел Кучински ококоруваат очи и поттикнуваат на размислување за проблемите на модерното време.

Полскиот артист со своите дела ја провоцира својата публика да размислува на важни глобални политички, економски и социјални проблеми. Цртежите на Павел за времето во кое живееме несомнено ќе ве замислат:

Двојни стандарди

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Избори

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Изолација

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Свадба

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Пијанист

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Диктаторот

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Суштината на парите

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Војници

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Јаболко

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Божиќ

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Различно детство

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Гулаб на мирот

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Едукација

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Револуција

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Зависност

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Политика

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Време

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Политичка коректност

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Социјалната поделба

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures

Високо општество

You’ll Question the World Around You Once You’ve Seen These Pictures
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Павел Кучински
Прочитајте и...  Хумористични илустрации: Секојдневните проблеми на трудниците

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote