in

Чудесна природа: Рибарење од еден друг агол (ФОТО)

Фотографот Трунг Анх, со помош на дрон, „фати“ необични сцени на рибари во Виетнам.

Рибари стојат покрај својот црвен брод додека ја повлекуваат огромната мрежа со својот улов. Тие работат заедно за полесно да повлечат 100 метри зелена рибарска мрежа која се раширила по водата.

Кога ќе го соберат уловот од едно место, рибарите полека продолжуваат понатаму низ жолтата вода со своето црвено кану. Водата што се влива во Јужнокинеско море добила жолта боја од песокот и седиментите кои ги носи.

Овие фотографии се фотографиран од Трунг Анх во провинцијата Кванг Нгај, Виетнам.

Прочитајте и...  Жена му дозволува на својот сопруг да ѝ бира облека една недела и резултатите се смешни

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote