in

Чувајте два мокри сунѓери во фрижидер, нивната намена е многу корисна

Многумина го знаат советот кој вели ако вашето дете се удри, на местото да ставите маргарин за да не отече и помодре, но се сега се појави нов трик.

Доволно е да намокрите два сунѓери кои ќе ги ставите во кеса за замрзнување, и така спакувани да ги ставите во замрзнувач.

Треба да употребите чисти сунѓери кои ќе ги намокрите со обична вода и малку исцедени да ги ставите во кеса.

Доколку вашето дете се удри или повреди (при гребнатина, удар, помала расекотина) ставете го претходно замрзнатиот сунѓер на повреденото место.

Прочитајте и...  Евтин трик за алишта бели како снег

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote