in

Далеку од безгрижно детство: Децата робови во фабриките во Бангладеш

Во Бангладеш присилно работат 4.7 милиони деца на возраст од 5 до 14 години.

rad u fabrici u banglade u 985028104

Децата кои работат во фабриките се уште се секојдневна глетка во голем број на држави. Една од државите каде што се уште е застапено ова е Бангладеш, каде што 4.7 милиони односно 12.6% од децата на возраст од 5 до 14 години присилно работат во фабрики.

Новинарот и фотографот Zakir Hossain Chowdhury ги направил овие неверојатни фотографии, а за да влезе во зградите и да се увери во страшните услови во кои работат децата морал да им каже на сопствениците на фабриките дека е турист.

Од нашата фото-галерија можете да се уверите во условите во кои работат децата во фабрика за изработка на алуминиумски садови во Дака. Некои од овие дечиња имаат само седум години, а за жал веќе работат тешка работат за да го прехранат своето семејство.

bangladesh 6
bangladesh 5 1
bangladesh 4
bangladesh 3
bangladesh 2
Прочитајте и...  ГАЛЕРИЈА: Добредојдовте во најстарата болница за кукли во светот

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote