in

Дали им има крај на бизарните трендови: Острење на забите е еден од нив (ВИДЕО)

Светот секој ден станува се помалку препознатлив, нови бизарни трендови стапуваат на сцена, а луѓето се повеќе се навлекуваат кон нив. Овој “тренд”- острење на забите потекнува уште од 18 век од афричко племе, но денес е се позастапен кај младите. Што мислите вие за ова?

aaa

Кој го правел ова во 18 век?

Жените од Западна Суматра
Жените и мажите од Мали, Африка
Маите, Абориџините, Виетнамците, Суданците

ethopian with filed teeth

Зошто ги остреле забите?

Тие ги остреле забите бидејќи верувале дека забите претставуваат гнев, лутина, љубомора и други негативни емоции. Нивното острење исто така претставувало право на премин во адолесценција.

Некаде тоа го правеле од верски причини.

Кај Маите освен што ги остреле, на забите на богатите се врежувале и различни дизајни.

Во некои други племиња ги остреле поради нивната желба да изгледаат како вампири и демони.

Screenshot 2 3
Прочитајте и...  НОВ БИЗАРЕН ТРЕНД: Сечење на внатрешниот дел на ушната школка

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote