in

Дали луѓето порано старееле побрзо? – 19 фотографии кои го докажуваат тоа

Во текот на изминатите 150 години, условите во кои луѓето живеат се имаат многу променето. Храна по достапна цена, напредна медицина и козметологија, отсуство на потреба од исцрпувачки физички труд и сл. го менуваат изгледот и размислувањето. Затоа, особено е интересно да се гледа во стари фотографии и да се споредуваат луѓето од нив, со оние кои не опкружуваат сега. На крајот на краиштата, нашите баби и дедовци на исти години изгледаат постаро од нас поради напорната работа или тогашната мода за шминка и фризура.

„Мојата 16-годишна баба во Мексико.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Дедо ми на оваа фотографија има 16 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Мојата баба на 15 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Сликава е од 1934 година, мојата баба има 24 години. На оваа слика таа танцува со дедо ми.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„1917 година. Овде баба ми има 16 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„1945 година. На фотографијата е баба ми, тука има 18 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Фотографија од дедо ми, направена во текот на Втората светска војна. Имал 18 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Прабаба ми и прадедо ми на нивната свадба во 1937 година. Имаат 18 и 19 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„1940 година. Дедо ми на сликата има 17 години. На трки е во Даблин со прабаба ми.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„1968 година. Баба ми на фотографијата има 23 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Баба ми на 16 години. Оваа година полни 80. Ја сакам!“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Дедо ми на 14 години. 1949 година, Дајтон,Охајо.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Баба ми во 1941 година. Тука има 14 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Дедо ми на 32 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Мојот дедо на 23 години во 1922 година.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Баба ми на 16 години во 1922 година.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Дедо ми на 17 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„1940 година. Дедо ми тука има 19 години.“

19 photos that confirm that people used to age faster

„Ова е баба ми на 16 години. Нејзиниот брат Ник бил сопственик на првото фото студио во Друмхелер, Алберта.“

19 photos that confirm that people used to age faster

Како изгледале вашите баби и дедовци?

Прочитајте и...  Илустрации кои ќе ви го стопат срцето: Убавината да живееш со куче

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote