in

Десет најголеми секс лаги во кои не треба да верувате

Како настанале овие митови? Најчесто се пренесуваат поради незнаење, но има и многу предрасуди. Во продолжение на текстот дознајте за какви лаги станува збор.

1. Сексот е добар само кога и двајцата партнери доживуваат оргазам – апсолутно не. Сексот може да биде забавен и добар со, и без оргазам.

2. Сексуалниот однос е комплетен само кога мажот и жената доживуваат оргазам истовремено.

3. Недостатокот од секс има негативни последици кај мажите- ова е најголемата лага. Недостатокот од секс подеднакво влијае на двата пола и остава низа негативни последици.

4. Доколку жената не ужива во сексот, за тоа е виновен нејзиниот партнер. Можеби, но тоа зависи и од партнерката- од нејзината сексуална зрелост и самодоверба.

5. Неколку чаши алкохол ја зголемуваат сексуалната желба. Ова е мит. Алкохолот можеби ќе ве ослободи од инхибиција, па со самото тоа ќе се чувствувате порелаксирано, но самиот алкохол нема поврзаност со нивото на сексуалната желба.

Прочитајте и...  Дали храната може да ви го подобри сексуалниот живот?

6. Сексуалниот живот на жената завршува со менопаузата. Оваа тврдење е во потполност невистинито.

7. Само мажите мастурбираат- најголемиот мит.

8. Сексуалната желба и потенцијалот опаѓаат почнувајќи од 40-тите години во животот.

9. Мастурбацијата е знак на незадоволство од сексуалниот живот со партнерот. Истражувањето на сопственото тело никаква врска со задоволството во врска.

10. Мажот е секогаш подготвен за секс. Не треба да се имаат вакви очекувања кон мажот. Како и кај жените, така и кај мажите – сексуалната желба зависи од моменталното расположение на партнерот.

извор: kajgana.com

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote