in ,

Џамбазов: „Понекогаш плачам тајно поради тоа што немам деца“

Неговата животна приказна апослутно никого не може да остави рамнодушен. Подеми и падови, порази, изгубена љубов, професионални успеси, трнлив пат и вротглаво возење по работ…

igor dzambazov џамбазов

Живот кој наликува на ролеркостер и кој може да послужи како пример и лекција на помладите генерации. Човек феникс, мултиталент, еден и единствен.

Заврши мојата ера со пороците. Веќе две години не сум ставил капка алкохол во устата. Се чувствува разликата и ментално и физички и вербално, мозокот работи 300 на час. Почнаа да ми текнуваат работи кои ги имав заборавено, а ги имав изгубено, стари лаптопи, тетратки…Почнаа да ми се појавуваат цели приказни. Можеби е перверзно јас да ве учам на здрав живот, но еве една порака до сите оние кои пијат – одземете од гаста и еден ден организмот сам ќе ви каже кога треба да прекинете”, вели Џамбазов и додава дека откажувањето од алкохолот не се разликува од откажувањето од тешки дроги.

Прочитајте и...  Се засакале на 8 години, а починале заедно во прегратка по 75 години брак

На прашањето дали жали што ја изгубил Искра, Игор вели дека жали што го изгубил тоа време:

Не само Искра, туку и начинот на живот кој го имавме, пријателите, патувањата… Иако бракот полека умира, ми недостига тој заеднички живот, утринското кафе со некого, заспивањето со некого… Но, во следниот живот можеби ќе знам да се справам со жените, во овој не успеав како што треба.

Освен за бракот, Игор Џамбазов зборува и за тагата која ја чувствува што не се остварил како татко:

Тоа е единствената работа за која навистина жалам и тажам. Пред некое време, еден познат актер ми го остави синот на чување, мораше да замине некаде и јас требаше еден час да го чувам. Дојде кај мене и ми хаправи хаос во станот и во главата. Татко му дојде по него, го изнесов малиот и му реков: “Срце, чичко Игор нема деца и понекогаш си плаче сам, тајно! Заради тоа кога ќе ми дојдеш ти на гости, многу се радувам што немам деца!.

Во продолжение, погледнете го целото интервју:

Прочитајте и...  Додатен ден за одмор: Во овој град се воведува работна недела од 4 дена

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote