in

Две сестрички родени со албинизам го шармираа светот со нивната уникатна убавина

Според Националната организација за албинизам и хипопигментација, се проценува дека еден на секои 18.000 до 20.000 луѓе се раѓа со албинизам.И покрај фактот дека овие бројки може да се разликуваат во зависност од локацијата, голема ректост е две такви лица да се родат во едно исто семејство.

Наспроти сите очекувања, ова им се случи на сестричките Асел и Камила Калаганова кои боледуваат од албинизам и со својот уникатен изглед и шарм направија бура во светот.

Прочитајте и...  Бизарен вегетаријански фестивал: Со самоповредување до духовно прочистување

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote