in

Еднаш годишно, секоја година, мајка патка ги шета своите бебиња низ болница во Њујорк

Секоја година, пациентите во University of Rochester Thompson Health Hospital имаат чест да учествуваат на уникатна парада.

60291833 10161770253245054 301003870883020800 o

„Секоја година, без исклучок, мајка патка одбира еден од нашите затворени дворови во нашиот центар ( M.M. Ewing Continuing Care Center ) за да ги положи своите јајца и да се грижи за своите бебиња. Таа ни кажува кога е подготвена со тропање на стаклото.“ – објавија вработените на нивната фејсбук страница.

60250751 10161770254335054 5063626245661523968 o

Кога ќе ја завршат парадата, бебињата ја следат мајката низ ходниците на болницата и низ вратата до ливадата зад болницата.

60273361 10161770255945054 2423421308059516928 o

Патката оди по истиот пат секоја година, а вработените користат стари знаци за нежно да ја водат низ ходниците.

Прочитајте и...  Пријатели формирале синџир за да спасат куче кое е во опасност

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote