Македонија

Елка накитена со ѓубре на плоштад Македонија, герила акција на Fridays for future (ФОТО)

“Сите тие пари фрлени на новогодишни атракции нема да го сменат фактот дека отпадот, аерозагадувањето и урбаниот хаос се главната декорација секоја празнична сезона со години наназад. Вистинската елка е онаа малата, која не ја гледаме, но тивко не убива со нејзините отровни лампиони.” – Фејсбук објава на fridays for future

Прочитајте и...  Бруталистичка Македонија - Неверојатна архитектура од 20 век

Најпопуларно


To Top