in

Евтината верзија на Samsung Galaxy S10 ќе биде претставена како Galaxy S10 E

Samsung продолжува да се подготвува за големиот настан за Galaxy S10 кој ќе се одржи во февруари. Компанијата најверојатно ќе пушти три верзии на паметниот телефон, кои се со различна големина и технички карактеристики. Евтиниот модел е со кодно име Samsung Galaxy S10 Lite, но може да се нарекува на друг начин по премиерата на пазарот. Информацијата е на „MobileFun“ и е генерирана од претстојната серија аксесоари за паметни телефони.

Податоците поврзани со официјалните футроли за уредот откриваат дека неговото име е всушност Galaxy S10 E. Овој избор не е случаен, бидејќи некои мобилни оператори, меѓу кои и американскиот AT & T почнаа да ја наекуваат 4G технологијата „5G E“. Се очекува новиот термин да започне интензивно да се користи во нивните физички продавници и рекламните материјали. Од друга страна, ова значи дека Galaxy S10 Lite нема да поддржува 5G мрежи.

Технологијата ќе се користи само од премиум верзиите на долгоочекуваниот паметен телефон. Нема да биде изненадувачки ако другите оператори, исто така, придонесат за воведување на терминот „5G E“ во индустријата. Следниот чекор е разговори со водечките производители, за да може индикаторот за јачина на сигналот исто да биде променет од „4G“ на „5G E“. Во заклучок ќе истакнеме дека ова е најдобрата верзија на 4G технологија, имено 4G со 4×4 MIMO и 256 QAM.

Прочитајте и...  Црна Гора забрани работа во недела

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote