in

ФОТО: Како изгледа „Пипи Долгиот Чорап“ денес

Поминаа 50 години од прикажувањето на „Пипи Долгиот Чорап“. Ретко кој од нас не го памети силното црвенокосо девојче со пеги на лицето и долги чорапи кое нè забавуваше на малите екрани во детството.

01 1
Image result for pipi duga carapa
Related image

Улогата на Пипи во популарната ТВ серија и филмовите ја толкуваше шведската актерка Ингер Нилсон. Имаше само 9 години кога ги снимаше епизодите и филмовите за „Пипи Долгиот Чорап“, а 10 кога тие беа прикажувани на ТВ екраните.

Ингер Нилсон
Image result for pippi longstocking today
Image result for pippi longstocking inger nilsson


Прочитајте и...  30 родители споделија фотографии од нивниот живот пред и по раѓањето деца

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote