in

Фотограф од Австралија цела деценија фотографирал бранови и резултатите се прекрасни

Австралискиот фотограф Реј Колинс неодамна ја објави својата трета книга под наслов “Вода и светлина” за чие создавање му требале три години.

Книгата прикажува фотографии на нови и невидени погледи на бранови.

Колинс беспрекорно ја поврзува масовната сила и бес на вознемиреното море со трепкањето на светлина.

Реј работел напорно за да ги направи овие фотографии.

Тој пливал во замрзнатите северно-атлантски мориња на Исланд, пловел низ далечните ненаселени островски синџири на индонезискиот архипелаг, висел од од хеликоптер на Хаваите и со денови возел по гребените и источните крајбрежја на Австралија.

Тој поминал неверојатни авантури за на крајот да добие уште поневеројатни резултати!

Фотографиите се апсолутно неверојатни.

Прочитајте и...  Фотографии кои докажуваат дека богатството не е пресудно за да бидеме среќни

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote