in

Фотографија од доктор кој доживува нервен слом откако губи 19 годишен пациент

Како луѓе многу работи земаме здраво за готово. Дури и кога тоа е нешто едноставно како возење со автомобилот или можеби нешто посложено како што е воздухот кој го дишеме. Во секој случај, за некои е тешко да ја разберат и да веруваат во благодарноста.

Луѓето во областа на медицината се оние за кои верувам дека се најзагрозени. Повеќето луѓе не ја разбираат нивната посветеност, времето кое никогаш не завршува и емоционалната подготвеност која тие луѓе треба да ја имаат.

Многу е полесно да се обвинува, да се исмејува и навредува некој.
Многу луѓе велат дека фотографијата вреди илјада зборови и ништо не звучи повистински за моќната фотографија коа следува.

“Човекот на сликата не можеше да спаси еден од неговите пациенти, иако ова е честа појава во нашето поле на работа, пациентите што ги губат се обично стари, болни, или некоја комбинација од двете. Пациентот што почина имаше 19 години, а за него, тоа беше еден од оние повици што понекогаш кога ги добиваме ќе не погодат силно. Мислам дека луѓето треба да знаат дека докторите се исто толку големи луѓе како и пациентите, а ова го покажува тоа посилно од сѐ што сум го видел досега”.

Прочитајте и...  Фотограф го сликал овој прозорец цели 12 години, се до неговиот последен момент

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote