in

ГАЛЕРИЈА: Фински фотограф ја покажува убавината на шумата од бајките во Финска

Многу луѓе кога ќе помислат на Финска помислуваат на ладното време и темнината. Но Оси Сааринен, фотограф од Финска, верува дека Финска е многу повеќе од тоа и решил да ја прикаже воодушевувачката страна на неговата татковина.

Оси преку неговите фотографии од спектакуларната природа во Финска,особено недопрените шуми кои покриваат три четвртини од целата земја, ни доловува едно магично чувство. Во мирната древна шума прекрасните животни се движат слободно и целосно уживаат во животот

Животните во Финска се чини дека се мистериозни, фасцинантни и шармантни, како да излегле од некоја бајка.Оси не ги пропушта можностите да ја зачува во фотографии неверојатната убавина на тој дивеч. Тој смета дека секоја средба помеѓу човекот и животните е незаборавно искуство.

А сега уживајте во овие магични фотографии !

Повеќе на следната страна.

Прочитајте и...  Магичната убавина на шумите низ фотографии (ГАЛЕРИЈА)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote