in

Галерија на хиперреалистички цртежи од Марчело Баренги

Марчело Баренги е илустратор и графички дизајнер од Милано (Италија). Тој има неверојатна вештина. Обични предмети претвора во прекрасни уметнички дела.

Од рана возраст тој покажа квалитет во неговите дела.
На 9-годишна возраст тој се обидел да ја копира Мона Лиза од Леонардо Да Винчи.

Неговата страст за уметноста го водеше на пат кон откривање на своето оружје за цртање, боички.
Тој вели “ги открив боиците и веднаш почувствував потреба да дознаам техника што ќе ми дозволи да покривам поголеми области, да ги засенчам и да го избегнам зрнестиот изглед на боиците”.

Подолу се само неколку од неговите неверојатни дела.
За да видите повеќе посетете: Marcello Barenghi – art & Youtube Channel.

Прочитајте и...  Заборавени фотографии кои ни покажуваат точно што значи да се биде мајка

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote