in

ГАЛЕРИЈА: Најголемиот вештачки тунел од мраз во светот

Во внатрешноста на еден од најголемите глечери во Исланд е направен тунел долг 550 метри, 30 метри под површината. Со ова посетителите ќе имаат можност да видат како снегот постепено со години е таложен за да се создаде мразот.

island najveci ledeni tunel na svetu 04 145111921

Станува збор за глечерот Лангјокул, а тунелот е осветлен со Led светилки кои произведуваат помала топлина, а туристите имаат можност да прошетаат низ внатрешноста на глечерот.

island najveci ledeni tunel na svetu 08 461557409
Image result for iceland tunnel
island najveci ledeni tunel na svetu 07 547570106
island najveci ledeni tunel na svetu 05 726046771
island najveci ledeni tunel na svetu 06 351191987
island najveci ledeni tunel na svetu 03 326318317
the man made ice tunnel in langjoekull glacier is a testament to human ingenuity
Прочитајте и...  Недостатоците на нашето модерно општество доловени преку илустрациите на Давид Бонаци (ГАЛЕРИЈА)

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote