in

Галерија: Рачно изработени софистицирани садови од дрво

Роден во Кенија, живее во Нов Зеланд, уметникот Гордон Пембриџ создава доживотна врска со природата.

Оваа врска со планетата Земја често е основен извор на инспирација за неговите неверојатни дрвени садови кои ги отсликуваат елементите на природната историја и портретираат шарени локални диви животни.

Гордон Пембриџ дрвјата како материјал ги собира од оние дрвја уништени при невреме.
Сепак, вистинската магија се појавува кога тој беспрекорно рачно прикажува детални природни сцени со високобрзински гравер. Овие обично вклучуваат флора и фауна од неговите омилени места – Африка и Океанија.

Прочитајте и...  БИЗАРНО: Сладолед од морско прасе се продава во Еквадор, приказната за една мајка која стана претприемач

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote