in

ГАЛЕРИЈА: Силни, мали мравки подигнуваат цвеќиња неколку пати поголеми од нив

Дваесет и двегодишен фотограф Усман Пријоно преку макрофотографија открива неверојатен микрокосмос во Индонезија.

snazni mali mravi podizu cvetove nekoliko put vece od sebe aps 513672345

Како што објаснува, тој е едноставно фасциниран од макрофотографијата.

„Сакам да знам повеќе за инсектите што живеат околу мене“, вели Пријоно, објаснувајќи зошто решил да го прикаже природниот свет на Индонезија на овој начин.

„Целта на овие фотографии е да им ја покаже на луѓето околината во која живеат, убавината што не ја знаеме, а особено тоа што инсектите имаат огромна моќ – иако нивните тела се мали, тие можат да кренат нешто големо“.

snazni mali mravi podizu cvetove nekoliko put vece od sebe 3 378879928
snazni mali mravi podizu cvetove nekoliko put vece od sebe 2 272957332
snazni mali mravi podizu cvetove nekoliko put vece od sebe 4 378879928
Прочитајте и...  Ќе ви го стопи срцето: Коњ го мириса ковчегот на неговиот сопственик и започнува да плаче

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote