in

Генијални оптички илузии на подот кои ги спречуваат луѓето да трчаат низ ходникот на изложбен салон

Овие генијални идеи се дело на изложбен салон Casa Ceramica, компанија за плочки од Манчестер, Велика Британија.
Причината зошто луѓето трчаат низ ходниците на салонот а не одат, не е објаснета, едноставно можеме да претпоставиме дека нивните плочки се толку убави што луѓето не можат да чекаат да ги видат.

Данкан Кук, сопственик на Casa Ceramica, сподели видео од себе на кое што демонстрираше дека длабнатините во ходниците се само во нашиот ум.

Иако тоа може да ви предизвика вертиго на патот во изложбениот салон, илузијата работи само во еден правец, така што ќе бидете целосно безбедни при излезот.

Прочитајте и...  19 фотографии кои докажуваат дека најбезбедното место во светот е до мама❤

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote