in

Градина од бајките во Монтреал: Една од најубавите ботанички градини на светот

Ботаничката градина во Монтреал е една од најголемите градини на светот и се смета за една од најважните во светот поради разновидноста на своите збирки и објекти.

Оваа ботаничка градина во Канада зазема повеќе од 75 хектари на кои се наоѓаат 22.000 билни видови, 10 големи стакленици и повеќе од 20 тематски паркови.

Во некои секции на градината е евидентна ориенталната архитектура на Јапонија и Кина.

https://www.instagram.com/p/B3RV163A5xl/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B3zbVXpA3WE/?utm_source=ig_embed

Оваа посебна хортикултурна уметничка форма секоја година во Монтреал привлекува бројни туристи и уметници ширум светот, кои со вештите раце создаваат разни фигури во облик на животни, луѓе и предмети кои остануваат да ја красат ботаничката градина.

https://www.instagram.com/p/B-XMS3WFW04/?utm_source=ig_embed
Прочитајте и...  Јапонски уметник прави реалистични цртежи кои изгледаат како фотографии

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote