in

Градот кој никогаш не спие – заспа: Погледнете како изгледаат улиците на Њујорк овие денови

Њујорк е најнаселениот град во САД, во центарот е на меѓународните финансии, политиката, забавите и културата, а познат е и како „град кој никогаш не спие“.

Изгледот на Њујорк е еден од најпрепознатливите во светот поради многубројните серии и филмови во кои тој „глуми“, како и поради големиот број на фотографии кои туристите ги објавуваат – годишно околу 40 милиони туристи.

Овие денови, исто како и поголемиот дел од нашата планета, го заспа невидливиот пријател, новиот коронавирус и „ги опустоши“ њујоршките улици.

Echoes of 9/11, as New Yorkers cope with coronavirus outbreak - CNN
Прочитајте и...  Суровата реалност да се биде доктор за време на пандемија низ илустрации кои ќе допрат до срцето на секој од нас

Што мислите?

0 Поени
Upvote Downvote